loading

VÅR HISTORIE

Firma Sven Kvia AS ble stiftet i 1922 av firmaets grunnlegger Sven Kvia senior.


Frem til 1929 ble det solgt flere bilmerker hvor det mest kjente var Ford. Fra 1929 begynte firmaet å importere Opel og har siden 1930 hatt kontrakt med Opel Norge. I tillegg har firmaet også representert amerikanske biler fra General Motors.

Den første bilforretningen var etablert i Langgt. 47. I begynnelsen av 1930-årene ble eiendommen i Langgt 59 kjøpt og bygget om til bilforretning. Denne eiendommen ble bygget om flere ganger men var firmaets forretningssted helt frem til 1960.

I 1960 ble en helt ny bilforretning bygget i Vĺgsgaten. Denne eiendommen hadde firmaet allerede hatt i mange år og ble tidligere benyttet til bensinstasjon med tilhørende smøre- og lagerhaller. Vågen området var i 1960 byens avfallsplass og Vĺgsgaten var en lite trafikkert gate. Mange stilte seg derfor undrene til at firmaet i 1960 turde forlate Langgaten som var byens hovedgate, og flytte til Vĺgsgaten . Dette ble ogsĺ en meget stor og tung investering for firmaet. Bilsalget ble imidlertid frigitt i 1960 og det viste seg snart at det hadde vært en riktig investering. Vĺgen området viste seg også senere å bli byens nye handelssentrum. Firmaet fikk derfor etter 1960 en jevn og solid vekst.

I 1990 kjøpte firmaet en tomt på Lura for ĺ sikre videre ekspansjon. Utviklingen i Vĺgen omrĺdet var blitt slik at det var vanskelig ĺ tilby kundene god og effektiv service. Fra 1987 hadde imidlertid bilsalget i Norge gått kraftig ned og man måtte være forsiktig med store investeringer. En bruktbilhall ble derfor i 1992 den fřrste forsiktige investering på Lura. Det viste seg raskt gjennom bruktbilsalget at Lura var en fornuftig plassering for en ny bilforretning. Samtidig hadde Opel-forhandleren i Stavanger noen år tidligere gått konkurs og ingen ny forhandler hadde etablert seg. Det ble derfor i 1993 besluttet ĺ bygge ut videre på Lura og i 1994 ble et komplett nytt bilanlegg på Lura innviet.

I mars 2019 åpnet vi helt nytt bygg ved Solasplitten. Ta turen innom!

Kontakt oss

Felt markert med * er obligatorisk
Dine personopplysninger vil bli behandlet av de respektive dataansvarlige som beskrevet i personvernerklæringen.

For ytterligere informasjon om dine personvernrelaterte rettigheter og våre kontaktopplysninger, vennligst klikk her
Tilbake til toppen